Практическо упражнение

по темата „ Кръвотечение и кръвоспиране“ – превързване на рани на 6 А клас

Класът е разделен на 3 екипа:

???????????????????????????????ОТБОР ,, Млад спасител“

1. Имаше пострадал от прободна рана на лявата предмишница.

2. Дете ухапано от куче в дясната подбедрица.

Оказа първа помощ без нито една грешка! Михи и Васко бяха пострадалите, Ася и Георги бяха великолепните помощници на доктор Злати. Злати, с невероятна прецизност и точност , много бързо и уверено се справи и с двамата пострадали! Аплодисменти! Може би днес ти откри своята бъдеща професия!

???????????????????????????????ОТБОР „ Първа помощ“

Имаха  пострадал със силно кървене на врата и дете, паднало  от колело се набожда с остър метален прдмет в дясната подбедрица.

Екипа тук е Ива, Детелина и Данчо – помощен персонал, Никола и Теди – пострадалите и доктор Мики, която не се уплаши от сериозните наранявания , бързо се справи със ситуацията, овладя кървенето,  почисти и превърза добре раните.

???????????????????????????????ОТБОР „ Долекарска помощ“

Имаха  пострадал с прорезна рана на лявото коляно.Изтише  тъмно червена кръв.

В час по физическо дете е ударено силно от топка и имаше кървене от дясното ухо.

Но…. Персонала драстично беше намален, затова на Евстати му се наложи да играе два пъти ранен пациент, Роси беше плаха медицинска сестра и само добрата подготовка на Антонина беше причината да се овладее бързо ситуацията! Браво, Антонина!

След всичко, което показаха стана ясно, че можем да бъдем спокойни – има кой да ни окаже спешна помощ, ако е необходимо! 6 А – най-добрите!

%d блогъра харесват това: