Денят на Земята – 22 април

Така изглежда днес земята. А утре?

Всеки ден се замърсяват все повече реки, езера, морските брегове, въздуха и т.н.  Проблемът със замърсяването на планетата е голям и той трябва да бъде разрешен по някакъв начин. Наличието на Деня на Земята е с цел да осъзнаем този проблем и да го решим по някакъв начин.
През изминалите 40 години от първото честване на  Деня на Земята, състоянието и опазването на околната среда се превръща в тема на много правителства по света. След 1970 година са приети много закони свързани с чистотата на въздуха, водата и опазването на застрашените видове растения и животни.Но това не е достатъчно.
Всеки може да  помогне по много начини. Може да карате колело или да ходите пеша, когато това е възможно вместо да шофирате  автомобил. Използвайте чантички за многократна употреба при пазаруване в супермаркета. Рециклирайте хартия, стъкло, алуминий и консервените кутии. Изхвърляйте вашите отпадъци в кофите за боклук, а не където ви попадне. Рециклирането на няколко кутии или стъклени бутилки не е много, но се замислете какво се получава ако много хора рециклират нещата, които могат да се рециклират. Ако се прави от много хора резултатите  наистина са впечатляващи.
А ти помисли ли как ще помогнеш да опазим Земята – нашия дом?

%d блогъра харесват това: